8 окт. 2023 г., 18:11

Любов – дошла по тъмно 

  Поэзия » Любовная
153 3 3

Ти сам ме повика. Аз съм. Твоята собствена буря,
пожарищата загасям, света ти ще прекатуря.
Нека гърми и тътне, тежки сълзи да капнат,
за тебе съм безпътна, дива съм и внезапна.

 

Тръгвам сега, че блесна. Сякаш небето се срути,    
трудна съм, а и лесна. Обич, но не за минути.  
Небе за дом си имам. Мълния аз съм – ярка.
Лято съм – ти си зима. Не си ми ти по мярка...

 

Тръгвам – сърце на длан и ничком в съня ти ще падна
мразя лъжи, измами. Такава съм – безпощадна.
А утре, щом се съмне, пални свещица в храма,
любов – дошла по тъмно, утре и име няма.

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??