28 янв. 2023 г., 11:13

Любовна молитва 

  Поэзия » Любовная
183 3 2

ЛЮБОВНА МОЛИТВА

 

... в душата ми нахълта кучи студ, когато ти от мене си замина,

във Варна обявиха ме за луд, крещях след теб във Морската градина,

пустинник, коленичил пред мираж в делири и във тременси несвестни,

в тръстиките на Северния плаж за теб изплаках светлите си песни,

а фарът беше толкова зловещ! – мелтемът плажа риеше с фадрома! –

 

и аз ти палнах сетната си свещ – и скитах се след теб по вълнолома,

навярно само Господ Бог ме чу? – но хляб и риба тъй не ми изкара,

в една патрулка Първо РПУ ме освести – със няколко шамара,

проводих ден за слънце и Любов! – и дишах те със обич ненаситна.

Валери Станков, бащино – Петров, се измълчах за теб в една молитва.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??