12 нояб. 2024 г., 10:50

Любовна шира 

  Поэзия » Любовная
83 1 2

Учи се да не зъзнеш в любовта,

когато, както, колкото, където.

Препълнени са другите блюда,

а твоето прилича на решето.

 

На дупчици го времето дълба,

изтича сладък сок, пои земята.

Любовната шира не за делба,

за спойка неразривна опиат е.

 

Загубиш ли, печелиш мъдростта,

нерядко теква щедро цедка втора.

Грабни дела от късната мъзга,

преди порталът райски да затвори.

© Светличка Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Нека любов в деня ни да има, нищо че чука на прага ни зима »

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??