18 авг. 2007 г., 00:26

Любовта избяга 

  Поэзия
1110 1 11

Любовта избяга

Кафето вече е съвсем студено.

Целувките горчат от никотин.

И любовта избяга унизена,

остана само син прозрачен дим.


Отдавна търси погледът опора

далеч от твоите замислени очи.

Ще се разсъмне много скоро,

а нещо в нас отново ще боли.


 

Изчезват някъде в нощта съвсем далече

обидени последните звезди.

И гордостта във нас безспирно ще ни пречи,

като безкрайна бездна ни дели.


 

Разделяме се тихо, бавно, смъртно отчуждени,

прегърнали горчива болка и тъга.

Останаха очите мъртво заслепени.

Жестоко стъпкана, умира любовта

1985 Николай Иванов

© Николай Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??