Любовта на бедуина
Не се плаши от мен. Не ме наказвай.
Повикай пясъци да ти разкажат
как жадно се стремят да стигнат вятъра,
как влюбват се в коварния измамник,
неспрял да им напомня обичта си...
Шафранови момичета с фиали
стоят под палмите от сенки мургави,
за техните обятия си чувал, че говорят,
и чакаш огъня им в твоя дом да лумне.
.........
върни очите си от пътя на кервана,
пусни да влезе в тях кобалтовото синьо...
аз идвам с левантийска меланхолност
по чергите да мина като жаден извор;
да скрия посред миртата коварство
на прародителката, победила силния;
до белия арабски ат – да съм жена,която
чергилото сменила би за дом завинаги.
Порязвам те и впивам ножа с болката
дълбоко, до сърцето...до предгибел.
На празната пустиня на живота
порязани от обич скитащи си идват
да си отдъхнат след възкресието долу ...
© Златина Георгиева Все права защищены