20 июн. 2009 г., 19:54

Любовта не боли ,а физическата болка 

  Поэзия
530 0 2

На клада ли горя,

когато ме боли в любовта.

Тя е нищо пред това

тялото да гори

и в страната на смъртта

да се пренесе

след нетърпими болки,

крещейки с глас,

губещ се в ехото за спасение.

Ще мога ли да стоя мирен,

понасяйки да стана

покойник, след като гладен ястреб

ще се накълве с вкусната си плячка.

Любовта не може да се сравнява   

с физическата болка.

Да се задуша от липса на въздух

и да се удавя от същата потребност

е болка.

Болката от любовта е нищо

в сравнение с физическата болка.

 

 

 

                                                                                                          Г.Ф.Т

© Георги Табаков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • по-скоро боли след раздялата..Болката всъщност ням физически измерения, а е на психичн основа, но създав илюзията за такава, посредством отделянето на определени хормони в организма,и изострянето чувствителността на нервната система... боли от Нелюбов, от несподеляне и разминаване...
  • Щом казваш
Предложения
: ??:??