МАГНИТНИ БУРИ
На Слънцето в очите кой надникна,
кой разбра за бурите в душата му?
Наричат хората магнитна
буря тази болка непозната.
Каква тъга сърцето му е крило?
Ами ако утре спре да свети?...
Нима очите ни ще се отвърнат
и ще потърсят на небето
друго слънце?...
Не догаряй, Слънце.
Имам нужда от светлината ти.
Как на сутринта ще се събудя,
щом без теб ще ослепея...
© Албена Стефанова Все права защищены