20 дек. 2017 г., 02:01

Махнете звездите 

  Поэзия » Философская
653 0 1

Убийте гондолиера, пеещ песни,
от картината във Венеция,
дядото, дъвчещ тютюн, да изчезне –
и ще остане ли нещо?!?
Махнете книгите и четете само вестници.
Нека всичко е като за малки хора от колхозата.
Без експерименти и привкус на поезия!
Нищо по-малко и нищо повече от прозата.
Махнете мустака на Милко Калайджиев
и разстоянието между зъбите на Джена.
Все едно да махнете от небето звездите.
Просто… красотата ще рухне ранена!

 

Йордан Гергов

© Йордан Гергов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??