9 апр. 2017 г., 22:59

Майка 

  Поэзия » Другая
340 0 4

Цветя ли искаш? Колко?

Две, дванайсет, сто, градина...

Ще ти ги донеса.

Да, всичките ще бъдат твои.

Тогава ще се прибереш ли?

......

 

Пушеше – това си спомням. Ще запаля и за теб сега.

Пеела си и мечтая си да бях те чула,

да попеем заедно, коя от двете ще е по-добра.

Уви ,гласа ти даже не си познавам.

Миналото  пълно е с петна.

......

 

Минаваха 20 години,

а идвайки винаги плача.

Да остана искам със теб насаме.

Колко много искам да ти разкажа,

а времето те отне.

.......

 

Последният път беше привечер.

Накрая остана само свещта.

Гроб...

Знам ,че е пръст и знам, че е камък,

Но някак си е „ при мама”.

........

 

Тръгнах ,

но преди това лика ти целунах.

Допрях буза във снимка, не в теб.

Целувам те винаги, когато си тръгвам

и милвам ъглите на мрамор студен.

........

 

Мъчно... приех, че те няма...

по-мъчно ми е, че нямам спомени с теб.

© Райя Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??