17 мая 2013 г., 07:54

Майски ден дъждовен 

  Поэзия » Другая
508 0 1

                   МАЙСКИ ДЕН ДЪЖДОВЕН

 

Прекрасен майски ден!

Дъжд вали навън пороен,

но слънце грее в мен

и денят е тъй спокоен.

 

Слушам капките дъждовни

как измиват грозотата.

Те не са сълзи любовни,

а част от красотата!

 

Врабчета  чуруликат вън,

защото капките росят,

събужда се денят от сън,

облаците вече не валят.

 

Прекрасен майски ден!

Макар е мрачен и дъждовен.

Тъй красив е той за мен,

като еликсир любовен.

 

Обичам тези мокри, мрачни дни.

Те възраждат красотата.

Пустини са където не вали,

а тук цъфтят цветята!

© Иванка Неделчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??