19 авг. 2010 г., 20:39

Maска 

  Поэзия » Другая
467 0 0

Маска, маскираща лъжата,

маска, покриваща красотата.

Топлината? Тук е нищетата!

Самотата? Сама е светлината!

 

Тук е, ала липсва! Липсва светлината.

Топлината! Заместила е нищетата.

Маската – вик на красотата,

зад себе си прибира и мрак, и нищетата.

С изкуствена топлина допълва светлината.

 

Пейзажът готов е – отвън е красотата,

а отвътре – пустее нищетата.

© Мирела Славова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??