13 авг. 2008 г., 13:52

Маскарад 

  Поэзия
647 0 6
 

Маскарад

 

Всеки с маска!

Маска,

за ласка,

за шеф

и повишение,

за  подчинени

с пренебрежение.

Виждам                                         

маските!                                        

Еднакви,

нахално

усмихнати,         

угодно  страдалчески,

лицемерно  гримирани                    

ежедневно 

по пътя ми!           

Играеш игрите

измислени в кръг

и получаваш

всеобщи недъг.

Маски,

маски,

наоколо,

коя ли е моята,

сляла се

в цялото,

не искам да лъжа

дори огледалото!

Свалиш ли я,                                 

оголваш се!                                     

Страх те хваща                         

от истинското ти лице,                     

издаващо                                        

стихията

и злобата

нестихваща!

Болката

подтисната.

Маски

за всеки  момент

и някъде там

забравяш ти кой си!

Маски,

маски,

маски!

Спрете маскарада!

Свалете си маските!

© ПЕТЪР ПЕЩЕРСКИ Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??