От тез четиризначни таблици,
излезнАха ми брадавици,
бял кахър мий таз Математика,
създава ми само проблематика!
Кой е този Питагор? Кой е този Ойлер?
Нямаше ли друга работа?!
Та смяташе обем на бойлер?
Аман от тез математици,
от таз тригонометрия аман!
По-лесно ще е да продавам пици
или да уча за шаман!
Вдигнах ръце и от тези синуси!
(Даже в Понеделник имам контролно)
Не, не виждам никакви приноси!
Само чувствам, че става ми болно!
Ще продължа да се възмущавам,
отдавна съм го насъбрала,
от таз Алгебра и Геометрия
ума си някъде съм запиляла.
Скорост, време, път и сплави,
който ги умее е за шоуто на Слави.
То си е талант да си математик,
не като мене дилетант,
усмихнат като политик,
но си оставам аз лаик.
Мойта сила са езиците,
в хелоу и гутен так,
бонжур, франсета от "Комиците",
в образ на щастлив глупак.
Времена, падежи, окончания,
това е мойта страст!
А Математиката е проклета,
но ме държи във пълна власт!
Та това исках да Ви споделя,
от душата го излях,
верно, малко ми олекна,
но за Понеделник бера страх!
© Милица Игнатова Все права защищены