18 окт. 2007 г., 08:53

Мечтани лъжи 

  Поэзия
874 0 5

Със любезното съдействие и участие на Nella_gold(Нели)


Продават ли се някъде мечти?

И как ще мога аз да ги открия?

Но... думите ми пълни са с лъжи.

Кажи, приятелю, къде да скрия

 

лъжите? Те с отрова ме изпълват,

и скривам се във лунната тъма.

Мечтите ми на кръст разпъват

остатъка от моята душа.

 

Така, заслужил тежкото страдание,

готов да плащам трудната цена.

От другите отхвърлен със мълчание,

застанал пред лъжливата стена.

 

…Реших да я пренарисувам,

В цвят – мечта!

Това не толкоз скъпо ще ми струва.

А торбата със лъжи – за тях не ще платя.

 

Защото... ще ги изтъргувам,

на дребно... за да си платя греха…

И да не преставам аз да съществувам…

© Николай Стойчев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??