МЕЧТАТЕЛ
Дали безумен съм мечтател?
Безплодни ли са моите мечти,
та мисълта ми на писател
с любов към бъдното лети?
За бъдеще мечтая страстно,
без глад, без болести, войни,
За светло бъдеще прекрасно
в далечните ни бъдни дни.
Да няма бедни и богати,
да няма злато и пари,
разкош да няма и палати,
любов и братство да цари.
И нека всички сме богати
с неземна красота, с любов,
усмихнати, добри, сърцати,
дарени с Божи благослов.
Аз знам – не ще да доживея
тоз златен, тъй мечтан нов век.
Но днес аз искам да живея
достойно като смел творящ човек.
Аз вярвам в силата на словото -
То може да руши и да създава.
И нека да руши то старото,
любов, надежда, вяра да ни дава.
© Мария Събева Все права защищены