Sep 8, 2014, 5:22 PM

Мечтател 

  Poetry » Civilian
370 1 0

          МЕЧТАТЕЛ

 

Дали безумен съм мечтател?

Безплодни ли са моите мечти,

та мисълта ми на писател

с любов към бъдното лети?

 

За бъдеще мечтая страстно,

без глад, без болести, войни,

За светло бъдеще  прекрасно

в далечните ни бъдни дни.

 

Да няма бедни и богати,

да няма злато и пари,

разкош да няма и палати,

любов и братство да цари.

 

И нека всички сме богати

с неземна красота, с любов,

усмихнати, добри, сърцати,

дарени с Божи благослов.

 

Аз знам – не ще да доживея

тоз златен, тъй мечтан нов век.

Но днес аз искам да живея

достойно като смел творящ човек.

 

Аз вярвам в силата на словото -

То може да руши и да създава.

И нека да руши то старото,

любов, надежда, вяра да ни дава.

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Събева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??