Мечти
Търсиш ти сега
своята мечта.
Но в този сложен свят,
даже и да я намериш ти,
много трудно би било
да я постигнеш без…
връзки и пари.
Но не се предавай никога,
бори се за своята мечта,
бори се ти за любовта,
бори се даже и в смъртта.
Защото без борба,
без препятствия,
без дух в душата и сърцето,
ти си ще бъдеш нищо
пред натиска на този свят.
И запомни от мене ти това:
За да постигнеш своята мечта,
ще трябва ти да минеш
и през огъня,
и през въздуха,
и през земята и водата.
И в последния си час на този свят,
със щастие и сълзи в очите,
ще се сетиш за борбите,
през които минала си ти,
за да постигнеш тъй желаните от теб…
МЕЧТИ!
© Иванина Янакиева Все права защищены