9 февр. 2014 г., 19:04  

Мечти 

  Поэзия » Другая
701 0 2

 

Мечтая си да се събудя в утро розово

и някога да пробвам този трик,

да сложа малко руж на бузите

и да нахлузя гащи на смешник.

 

Да се оплезя на един отсреща,

какво че ми се прави на сърдит.

И да раздам на всекиго по нещо,

един ден да съм просто без бодли.

 

Да се надбягвам с времето...

Ще бъда по-бърза и от метровлакче.

Да си подсвирквам някаква си тема

дори да заприличам на глупачка.

 

С безброй усмивчици на влог

и в протмонето с два петака

мечтая да съм протеже на Бог,

изпратено от Него на земята.

 

Мечтая си, а Времето подрънква 

във колелата на един трамвай.

Мечтая си... И то по съмнало...

Привижда ми се на земята рай.

© Юлия Барашка Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??