Купил праз, картофи, леща
гледа бай Гроздан– отсреща
продавачката на дини
е комшийката му... Джини!
С разкопчано деколте
погледи привлича Джини.
Който мине, и се спре–
иска да си купи дини!
Търговията върви–
като Джини друга няма:
хубавите й гърди
най-добрата са реклама!
Има супердеколте...
всичко има си жената!
Грабят дините мъже,
без да питат за цената!
И на бай Гроздан целта
е на Джини деколтето–
ех, да може намига
"дините" да грабне– двете!
Шеметно се взира в тях...
Сгодния момент улучи,
без да стане сам за смях
и жена му да научи!
Пък и другите мъже
уж купуват, а протакат
и за дини с часове
са готови тук да чакат.
Идва ред на бай Гроздан–
хванал диня, с пръст почука,
но изпусна я таман
да я вдигне и я... спука.
Джини весело му каза:
– Комшу, гледай си в ръцете,
да не ти се счупи праза,
че са лемави и двете!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены