В селската ни кръчма кмета
тайно свика селсъвета –
три дни ядоха и пиха,
а накрая тъй решиха:
Ще признаем "трети пол",
ако ни предложат бол
привилегии, парички,
та да се "облажим" всички!
След пореден шумен тост
почна попът пак с въпрос:
– Кой е с "трети пол" сред нас?! –
и добави – Аз съм пас!
– Караме по протокол! –
рече кметът. – Бай Манол
седнал е на трети стол!
Значи е... от "трети пол"!
Бай Манол веднага стана,
реч прочувствена захвана:
– Аз в казармата съм бил!
Три години съм служѝл!
Член съм бил на Комсомола!
Как ше ми смените пола?!
Виж домашните животни
полово са неграмотни...
Нека Белчо – моя вол –
да го пишем "трети пол"!
Той и без това "не може",
барем да се не изложи!
Ако плащат пък парички,
пола да сменим на всички:
кравата, овцата, пръча,
коня, дето хвърля къча...
Друг веднага се обади
дивиденти да извади:
– Много вино съм изпил!
Много булки съм любѝл!
Бил съм в столицата, в МОЛ-а!
Мен че ми смените пола!
... И започна – препирня!
Влезе в кръчмата коза –
докато "решат" за пола,
тя... изяде протокола!
© МАРИАН КРЪСТЕВ Все права защищены