19 мая 2007 г., 21:31

МЕЛПОМЕНА 

  Поэзия
590 0 3
МЕЛПОМЕНА

Вървях по улицата.
Изведнъж
актриса някаква
препречи пътя ми.
И ала-бала,
дрънда-дрън -
покани ме на представление
в новоизлюпен ресторант.
Втрещих се...
Боже, мили!
До там ли я докарахме -
рекламното лице на някаква си кръчма
да бъде не коя да е,
а Мелпомена.


Отминах възмутена,
но
след малко спрях.
Огледах се -
наоколо бе пълно с ресторанти.
А в тях стотици Мелпомени с питиета
играеха театъра си.

Видях свободна маса и поръчах.

© Силвия Андреева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??