Под привидно просторно небе,
по дъждовно прииждащи улици,
аз съм толкова нежна и есенна...
Посветена на днешното влюбване.
Притъмнява. Мълчат и приветстват
всички клони на всички липи
най-безумно проливното бедствие,
най-безшумната земна молитва.
Продължителност - миг от следобеда
като дим над града се понесе.
Като топла земя следдъждовна
аз съм толкова нежна и есенна...
© Мартина Все права защищены