30 мая 2017 г., 23:55

Мили мои прекрасни престъпници 

  Поэзия » Другая
722 2 4

 

Мили мои

прекрасни престъпници,

не прекрачвайте

в другия кадър.

Виждам вече

кръвта по асфалта,

снайпериста

в отсрещната сграда.

 

 

Виждам как

изумително пъстър

този свят

ще се пръсне на части.

И ще плачат

добрите апостоли

със плача

за христовите страсти.

 

 

Просто спрете.

Ни крачка нататък.

Тази скрита война

не е ваша.

Аз съм там

на площада пред храма.

Жадно пия

горчивата чаша.

 

 

Моят ред е

да скъсам сценария.

До един

да разстрелям статистите.

Това жалко

килимче на славата

със замах

да запратя във нищото.

 

 

Да съм вече самотен

и праведен.

Да съм чист

и безкрайно спокоен.

Да целуна задъхано

Зимата.

И да кажа на лятото:

Сбогом!

 

 

Само спрете сега

да си взема

глътка вино

и цвете за мрака.

Една малка

и синя звездица

дълги-дълги

години ме чака.

 

 

И се моля

в студеното кино.

Бавно пъпли

в очите ми влагата.

Мили мои

прекрасни престъпници,

не прекрачвайте

в другия кадър.

 

© Петър Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??