3 дек. 2016 г., 20:56

Мишена 

  Поэзия » Другая
389 1 1

               МИШЕНА

 

 

 

 

Думи изречени, думи неказани,

думи щастливи, думи наказани,

думи виновно слагащи грим,

думи прощаващи, както любим...

Дали във душите си носим и думи,

бързи, горещи като куршуми!?

 

Думи отлитащи в небитието,

думи пронизващи право в сърцето,

думи замръзнали, думи със жар,

думи без собственик, без господар...

Колко жестоки са винаги думите,

щом ни разстрелват като куршумите!

 

Думи тревожни, думи безлични,

думи за изповед, думи епични,

думи обречени да са красиви,

думи от себе си даже ревниви...

Всеки е ясна мишена за думи,

ако в душата си лее куршуми!

 

© Симеон Ангелов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Да, голяма е силата на думите. Една дума може да те изстреля в небето, а друга може да те убие. Поздрави!
Предложения
: ??:??