23 окт. 2015 г., 21:17

Младост – Ден за ден 

  Поэзия » Любовная
303 0 0

Младост – Ден за ден

 

Там, където има градини

и от листата нашепва любов,

там където се скитат години

на живот зараждащ се, нов.

 

По тревите лежат още страсти,

топли вопли се чуват в нощта

и стенания на контрасти

ще доловиш дори през деня.

 

Там и моята младост скрита,

си припомня за тебе нежно,

а годините тихо излитат,

ей така, просто небрежно.

 

Там сърцето ми още тупка,

а в кръвта ми пулсира надежда

и дори от вселенските черни дупки

лъчи приветливо, любопитни поглеждат.

 

Космос и време – обединени,

живееха страстно за мен,

а Вечността – победена,

я караше ден за ден.

 

botyo

© Бойко Беров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??