26 мая 2020 г., 00:24

Мляко 

  Поэзия » Свободный стих, Другая
562 1 0

Мога да правя порядъчен хаос,
мога да скрия очите от теб,
мога да карам студа да гори...
Мога го! Разлика - днес и преди...

 

Мога да чакам сезоните в мен,
мога да плаша, да бъда студен.
Мога да стискам в ръката си нож.
Мога го! Гледай - добър съм и лош.

 

Мога да късам до кости месо,
мога да плача от нищото, но
мога да срежа и пъпната връв.
Мога го! Аз съм и обич и кръв!

 

Мога да кажа и всичко за мен,
мога да млъкна, да бъда ранен.
Мога! И пак всяка дума засякох,
но най-обичам от камъка мляко!

© Йордан Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??