Во долината
видов неоседлани коњи
со сребен сјај на гривите
и со двоглед го доближив
растојанието
меѓу два бакнежи.
Видов дека сакаат да ме грабнат
слугинки, слуги, господари,
и оттогаш носам белег на срцето.
Но, штом ќе ја сретнам среќата
ја множам со сто.
© Sanja Atanasovska Все права защищены