Мое лятно момче посред есен,
ето пиша ти нещо за сбогом.
Твърде скоро светът стана тесен
и послушахме чуждите хора.
Стъпи криво, но аз те последвах
с ръце си изровихме рова
и сърцата ни тихо се свиха,
заглушени от странна отрова.
В теб видях и небе, и простори,
свобода за игра и въздишки,
но пък черното в теб ми се стори
твърде тежко, бодливо, излишно.
И не чувахме нашата песен,
заблудиха ни плоски идеи.
Бе ли истина, а може би нищо,
но превърна ни в злъчни злодеи.
Някой взе, някой даде - ще помня,
че поне за момент не болеше
и играеше пламък от огъня -
беше истинско, вярвам, че беше!
Мое лятно момче посред есен,
ето пиша ти нещо за сбогом.
Знам, че кратко бе и доста бодеше,
но поне ни останаха спомени.
© Есенна песен Все права защищены