13 февр. 2023 г., 12:35

Моето Благодаря 

  Поэзия
113 1 1

МОЕТО БЛАГОДАРЯ

 

... живея си живота като всички – и с чиста обич срещам всеки ден.
За хляб и риба имам ли парички, ще стигнат и за гладните край мен.
Със телеграфен запис ще ви пратя, не чини грош от брата блага вест.
Нали живеем всички като братя? – а пък се лъжем с чар и със финес.
Сред седем милиарда лицемери! – отказвам да повярвам, че живях.

 

Един да ми рече: – Сполай, Валери! – ще пея – със volume-то на мах!
И бирата – щом стига ми за трима, четвъртия ще викна – за белот.
Пък – ако ще, Вълшебникът с килима над мен да отминава цял живот.
Ще си живея – праведно и харно! – не ща платина, злато и сребро.
От простата човешка Благодарност не съществува нищо по-добро.

 

12 февруарий 2023 г.
гр. Варна, 12, 35 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Винаги трябва да сме благодарни - и за въздуха, и за светлината, и за простите неща, чрез които осъзнаваме, че ни има
Предложения
: ??:??