Моите есенни дружки са бойни момичета.
Те преобръщат света, ако нещо си струва.
Могат да бъдат и нежни, когато обичат.
Не лицемерничат, мразят да се преструват.
Моите есенни дружки са верни до … втръсване.
Заедно можем да плачем за дребни проблеми.
Ако изпитам потребност от дружно нахъсване,
моите есенни дружки отново са с мене.
Те са такива, едни, много странни момичета,
леко наивни, по детски красиви и чисти.
Но ако стъпчеш света им, от гушкави птичета,
те се превръщат в пантери и хапят неистово.
Като се смеят трапчинково, пеят лютичета…
Даже и славеят млъква и кротко ги слуша.
Моите есенно-топли, пролетно-нежни момичета,
моите дружки – надежден илач против скука.
© Керанка Иванова Все права защищены
Браво!