20 сент. 2007 г., 14:12

Моите кристали 

  Поэзия
549 0 1

Кристали горещи

се спускат и се сливат

над едни полу-угаснали свещи.

Като по-малко ги убиват.

И вопъл ням, и трепет тих

някъде там, като моя стих.

От радостта ме ревнуват

и я прогонват, за да не я чуват,

лек и спокоен полъх над тишината

довежда винаги  самотата

и вече думите трудно подбирам

и глупостта на сърцето си отново презирам.

Лицето ти ли ми навява тази тъга?
Прегръдките ли, забравени във нощта?

Или начина, по който ме “употреби”

е това, което душата ми разби.

Не спирайте, сълзи, скъпи за мен като кристали,

да се появявате в моите зелени очи

за този, който за вас причината даде…

Елате за него, докоснете го нежно.

Предайте му всяка моя болка и мисъл.

Разкажете му за стиховете, които за него съм писала.

Но, моля, сълзи, щом стигнете до сърцето,

изгорете го, както слънцето изгаря лицето.

И както човек в пустинята за вода копнее,

така и той за мен да жалее…

Но дръжте го далече от тук,

не го допускайте близко до моя свят.

Нека е там със сълзите на друг…

С моите кристали от студения ад…

© Мими Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • От всичките ти публикувани ,,стихове'', само ,,Ще ти върна'' е по-добър. И не се обиждай като ти го казват, а по-добре се вземи в ръце и напиши нещо което прилича на стих. Чувствата които влагаш са много важни, но не пренебрегвай таланта, който трябва да доразвиваш доста. Ако това, което си публикувала до сега ти прилича на стихотворения, какъв ли ще бъде един разказ или есе, което ще напишеш. Чети повече стихове, за да добиеш представа за какво ти говоря, и сама да успееш да направиш разликата. В противен случай, ще циклиш на едно място и дотам...
    С най-добри намерения и успех!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??