14 июн. 2013 г., 22:50  

Моите внучета 

  Поэзия » Для детей
1371 1 1

 

Две сияещи, ярки звездички,

с бляскави, със засмени,  очички -

богатство огромно те са за мен,

с тях по-прекрасен е всеки мой ден!

 

Тези дечица с меки косички.

с изкусно завити, руси къдрички -

те са моите внучета златни,

даряват ме с моменти приятни!

 

Жорко е буйното, сладко момче,

с топла усмивка, с добро сърчице!

Умен, чаровен, батко е вече,

с колелото лети надалече!

 

”Бабо мила, обичам те!” -  казва,

от прегръдки обилни ме смазва !-

Целува ме дълго и от сърце,

голям мъж е това силно момче!

 

 А малката Божидарка фина,

 прекрасна ни е като картина!

 Танцува и пее безброй песни,

 радва се на книжки, най-чудесни.

 

За разходка сутринта  се стяга,

роклята с обувките тя слага.

С обици и с чантичка през рамо,

и с герданче... да я видиш само!!...

 

Растете с усмивка, мили деца:

на баба, на  дядо - две слънчица!

Само да ми сте здрави и живи!

Много късмет, бъдете щастливи!

 

© Костадинка-Коце Танчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??