Две сияещи, ярки звездички,
с бляскави, със засмени, очички -
богатство огромно те са за мен,
с тях по-прекрасен е всеки мой ден!
Тези дечица с меки косички.
с изкусно завити, руси къдрички -
те са моите внучета златни,
даряват ме с моменти приятни!
Жорко е буйното, сладко момче,
с топла усмивка, с добро сърчице!
Умен, чаровен, батко е вече,
с колелото лети надалече!
”Бабо мила, обичам те!” - казва,
от прегръдки обилни ме смазва !-
Целува ме дълго и от сърце,
голям мъж е това силно момче!
А малката Божидарка фина,
прекрасна ни е като картина!
Танцува и пее безброй песни,
радва се на книжки, най-чудесни.
За разходка сутринта се стяга,
роклята с обувките тя слага.
С обици и с чантичка през рамо,
и с герданче... да я видиш само!!...
Растете с усмивка, мили деца:
на баба, на дядо - две слънчица!
Само да ми сте здрави и живи!
Много късмет, бъдете щастливи!
© Костадинка-Коце Танчева All rights reserved.