Може би някога... знам ли кога...
в някой ден есенен просто,
ти ще поискаш, ей тъй, на шега,
в къщи да дойдеш на гости.
Ужким съм кротък, но знам ли сега –
двамата с теб на дивана?...
К`во ще се случи? Дано издържа,
иначе лошо ще стане...
Колко ли лошо? Не питай сега –
знам ли дали ще го искаш?
Не, бе, шегувам се!... Малка шега!...
Ти, да не мислиш, ми стиска?
Тя пък си тръгна!?... Чакай сега!...
Мислиш, че много съм малък?...
Може би искаш, и не на шега,
но дребен за тебе съм залък?...
Ех, и ти!..Някога... знам ли кога...
пак ще се срещнем със тебе...
И ще си спомним със смях и тъга
случая толкова дребен!...
© Роберт Все права защищены