Може би си мислиш,
че животът ще те чака
да научиш всичко и да разбереш,
че човекът е човек, едва когато
е намерил нещо, за което може да умре...
Може би си мислиш,
че ще видиш своят път - орисан,
ясно нарисуван и предначертан
и ще тръгнеш с песен, и далеч ще стигнеш,
и ще бъдеш силен и голям...
Може би си мислиш,
че така, самичък, ще намериш любовта
и в напразно търсене, в безкрайно лутане
ще я пропуснеш - тя до теб била!
Може би си мислиш:
аз ще бъда рицар,
ще се боря всеки ден за теб и мен,
ще рискувам и ще го обичам
тоз живот измамен и студен!
© Галя Все права защищены
Браво!
Поздрав!