Nov 5, 2007, 9:46 AM

Mоже би си мислиш... 

  Poetry
744 0 2

Може би си мислиш,

че животът ще те чака

да научиш всичко и да разбереш,

че човекът е човек, едва когато

е намерил нещо, за което може да умре...

 

Може би си мислиш,

че ще видиш своят път - орисан,

ясно нарисуван и предначертан

и ще тръгнеш с песен, и далеч ще стигнеш,

и ще бъдеш силен и голям...

 

Може би си мислиш,

че така, самичък, ще намериш любовта

и в напразно търсене, в безкрайно лутане

ще я пропуснеш - тя до теб била!

 

Може би си мислиш:

аз ще бъда рицар,

ще се боря всеки ден за теб и мен,

ще рискувам и ще го обичам

тоз живот измамен и студен!

© Галя All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??