13 июл. 2007 г., 09:30

Можем ли 

  Поэзия
531 0 7

                      МОЖЕМ ЛИ

 

Не можем ли да бъдем по-човечни?!

Замъглен, разумът мълчи.

Кое ни дава право да сме вечни,

та всеки срещу всеки, тук, бучи?

 

Нима е толкоз трудно да се смееш,

да пръскаш слънчеви лъчи?

А вместо туй зелен бледнееш

и страшна буря в теб фучи.

 

Обръщай гръб на облачното време!

Дай шанс на светъл лъч – един!

Ще видиш, че в душата дреме

незнаен свят – неповторим.

 

А после вятърът като задуха,

ще оцениш по красота –

това било е в теб разтуха

и  даже... сбъдната мечта.

 

Омраза, завист и интрига – стига!

Недей превива гръб и...  хей,

един живот за тях не стига,

така че  -  слънчево живей!!!

 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??