Можеш ли да ме обичаш,
ако ти покажа как?
Не, не искам да сравняваш
косите ми със тъмен мрак;
очите - с шоколада топъл,
устните - с червена роза.
Да казваш тихо, неприкрито,
че тяло на богиня нося.
Не искам външните похвали,
за вътрешните ми кажи.
Какво във тялото нетрайно
докрая ще те задържи?
Какво в душата ми намираш,
какво откриваш днес ти сам...
Не искам думи. Намери ме...
И цяла ще ти се отдам.
© Стефка Крушарова Все права защищены