Молитва
Дочуй ме, Бог на боговете,
от този олтар възнасям се към теб.
Олтар е собствения ми живот,
а ти - единствена надежда.
Аз в църква никога не влизам
и мразя всеки пищен ритуал,
но ти си в мен и в тебе вярвам,
когато вдигна към небето сините очи.
О, чуй ме, Бог на боговете,
говорят: най-щастлив е този,
който е готов във всеки миг
да сложи свойто тяло мъртво
за някаква идея или пък кумир,
да се лиши от своята душа,
но чуй що моля те сега,
когато в гърди ми сърце тупти.
Когато стане време ти
и мойто тяло да отнемеш,
стори от него черен прах
и гладната земя ти нахрани.
Не пращай ме във рая,
не заслужавам. И скучно,
много скучно ще ми бъде там.
Да бъда чист и неподправен.
А в ада аз преживе съм
и се пека на душната жарава.
Живота моя казън е.
О, Боже! Превърни ме в прах.
ЕТ МАЧИБО - 2008 г
© ЕТ МАЧИБО ЕДИНАКА Все права защищены