5 окт. 2024 г., 21:20  

Молитва 

  Поэзия » Гражданская
154 3 3

 

                  "Войната превръща в диви зверове хората, родени да живеят като братя."

                                                                     Волтер

 

Черен огън душите притиска, 

ураганно погубва филизи. 

Свободата е паднала ниско, 

поразена в безумни колизии. 

 

Стрелят някои в кървава писта 

и безпаметно сеят омраза.

Как от тях свободата лъчиста 

този свят ужасèн да опази?

 

Днес се моля за всички невинни, 

угнетени от смъртна тревога.

Боже, твои деца са, пази ги,

защити ги от страшния огън!

 

Вразуми озверелите, Боже!

Милост влей във лукави зеници!

И бъди на невинните стожер, 

нека видят пак бялата птица!

© Флориана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??