11 мая 2007 г., 13:29

МОЛИТВА 

  Поэзия
577 0 2
                         МОЛИТВА

            МОЛЯ ТЕ, ВЕЛИКИ  БОЖЕ,
            НА  НАРОДА МОЙ ПОМОГНИ!
            ПРОСВЕТЛИ    УМЪТ   НИ
            И СЪРЦАТА СЛЕПИ ЗАРЕДИ!

            СТИГА СА БЕЗБОЖНО  КРАЛИ
            И ПОТЪПКВАЛИ НАРОД БЕЗ СРАМ!
            СЪРЦЕТО  МОЕ  РОДОЛЮБНО
            КАК ЗА  СРЕБРОЛЮБИЕ ДА ДАМ ?!

            ПРОДАДОХА  БАЩИ  И  МАЙКИ
            ДЕПУТАТИ  ЖАЛКИ  ЗА ПАРИ...
            ЗА  ИНТЕРЕСИ,  ВИДНО  ЧУЖДИ,
            РОД  И  СВИДНА  РОДИНА   ДОРИ...

            НАШИТЕ  КОМИТИ, БОЖЕ,
            КЛЕХА СЕ ПРЕД ТВОЯ  КРЪСТ -
            ЗА   НАРОД    ЕДИН ,
            ЗА  СВОБОДА  И МЪСТ.

            МИЛИ  БОЖЕ,
            И  В  БАТАК ЗА ТЕБ  УМРЯХА...
            А  СЕГА  -  " МИТ   БИЛО  " -
            ПАМЕТТА НАРОДНА  ПОРУГАХА...

           ПРЕД  ТЕБЕ  КОЛЕНИЧА 
           И    МОЛЯ ТЕ   ГОРЕЩО  -
           МИЛИ    БОЖЕ,  С ЖАР
           ЗАРЕДИ  СЪРЦАТА ВЕЩО!

          СПРАВЕДЛИВО  СЪБУДИ НИ!
          ПОВЕДИ   НИ   ДО  ЕДИН!
          ЩЕ   ТЕ  СЛАВЯ   ВЕЧНО!
          А  СЕГА  -  АМИН !

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??