Господи,
Искам отново любов!
жива и истинска - друга не знам.
Сънувах достатъчно блянове.
Сега искам да потъна в очите му,
не в светлината на плосък екран.
Искам отново да хукне пламенна
и луда кръвта във моите вени,
да станат пак тези дървета зелени,
да станат пак слънчогледите слънчеви,
да станат отново пъстри цветята
и нечие име да свети в душата ми.
Искам и него тази магия да хване!
Искам да слушам в сладка безсъница
в хладната утрин на птичия хор песента,
а той към мен да протегне топла ръка
и да мърмори в просъница:
“Обичам те, обичам те, Дани!”
Искам топла камина
в студената зима да грее,
аз пуловер за него с любов да плета,
а той край мен да се смее
и да пуши миризлива лула.
Когато после си легнем в нощта,
искам и други, човешки неща.
Искам да усетя със кожата
топлината на мъжка ръка,
искам да усетя с език
на мъжкото тяло вкуса,
искам да чуя в нощта
вик на див звяр в оня миг...
На сутринта, искам
в леглото си живи цветя.
Искам отново тази магия!
Боже, прати ми я.
Но не искам илюзии!
© Даша Все права защищены
Поздрави!