22 oct 2006, 14:45

Молитва за невиртуална любов 

  Poesía
864 0 9

Господи,

Искам отново любов!

жива и истинска - друга не знам.

Сънувах достатъчно блянове.

Сега искам да потъна в очите му,

не в светлината на плосък екран.

Искам  отново да хукне пламенна

и луда кръвта във моите вени,

да станат пак тези дървета зелени,

да станат пак слънчогледите слънчеви,

да станат отново пъстри цветята

и нечие име да свети в душата ми.

Искам и него тази магия да хване!

Искам да слушам в сладка безсъница

в хладната утрин на птичия хор песента,

а той към мен да протегне топла ръка

и да мърмори в просъница:

“Обичам те, обичам те, Дани!”

 

Искам топла камина

в студената зима да грее,

аз пуловер за него с любов да плета,

а той край мен да се смее

и да пуши миризлива лула.

Когато после си легнем в нощта,

искам и други, човешки неща.

Искам да усетя със кожата

топлината на мъжка ръка,

искам да усетя с език

на мъжкото тяло вкуса,

искам да чуя в нощта

вик на див звяр в оня миг...

На сутринта, искам

в леглото си живи цветя.

Искам отново тази магия!

Боже, прати ми я.

Но не искам илюзии!

 

© Даша Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??