Тази вечер
чух
момента чист и незабравим,
и си го представих.
Шестгодишно дете
говори на некролога
на баща си.
Съобщило е, че са му счупили колелото
(на таткото).
И е задал въпроса:
Тати на небето ли спи?
Разтреперих се и от настроението ми
заваля дъжд от болка и щастие,
в едно сливат се усещанията.
Пречистих се.
Вдишах доброта топла и съвършена.
Незабравимо вълнение
с емоция несравнима.
Г.Ф.Т
© Георги Табаков Все права защищены