5 янв. 2007 г., 12:32

Момиче 

  Поэзия
1094 1 5
Едно момиченце по улицата тича,
събрало в шепите си пролетта.
От зениците му слънцето наднича,
от вените му блика младостта.

В косите му се гуши жълто зайче,
ръцете му прегръщат тихата зора.
И където мине, все ухае на момиче...
Момиче... всъщност наполовин жена...


...на малкото русо момиченце пред моя блок...

© Марина Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??