Момински дар
Аз искам да бъда твой другар.
До кости в тебе да се впия.
Да разнищвам тревожната ти мисъл
и от нежността ти пак везмо да шия.
Аз искам ласките да скътам
прилежно като момински дар,
да се докосна до топлината,
която във сърцето си събрал.
Да те обливам с извор чист
от чувства и от трепети омайни.
Да надникна тайно искам аз
във грехоните ти тайни.
© Йонка Янкова Все права защищены