Разтопеното есенно злато
ни загръща в копринен саван,
да копнеем за следващо лято
зад обледен от скреж параван.
Монотонно сълзите процежда
натежало оловно небе,
репетира последна надежда
опустяло смълчано поле.
Падат вяло бакърени листи,
шепнат сетно довян благослов,
плътно стелят пътеките чисти
и заспиват под млечен покров.
© Светличка Все права защищены