1 сент. 2019 г., 21:34

Море 

  Поэзия
464 2 0

Дойдох при теб, море,

За да ти бъда скала.

Знам, ти нямаш нужда от мен.

Имаш брегове за подкопаване,

Имаш кораби за потопяване.

 

Дойдох при теб, море,

За да ми дадеш сила.

Разбивай вълни в краката ми,

Удряй ме с пяна в стихията си,

Разрушвай ме като скала.

 

Стоя неподвижно, гледам към хоризонта,

Коленете ми са насинени от камъни и миди.

Очите ми са насълзени от взиране в простора,

От чакане на вълната, която ще ме сломи.

 

Аз съм скалата. Не се роня.

Боли ме, но не плача.

Не спирай да удряш, море.

Болката ме изгражда.

© Ваня Накова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??