12 окт. 2014 г., 19:11

Морски вълнения 

  Поэзия » Любовная
457 0 0

Бурите след теб са 

момента заблуда, 

че в живота съществува

ново начало след

всяка последвала разруха.

И всеки следващ, 

осмелил се да пристъпи

в безкрая на моите тъмно

сини океански дълбини,

е моряк удавник,

обречен на корабокрушение.

И всеки следващ ми напомня 

на теб

по зодия, по допир,

по вятърничевост,

по мълчание,
по думи и по смях.

И всеки следващ ме отдалечава

от теб, размива спомена 

без дори и да го заличи.

Обърква думите, които очаквам

да кажеш точно ти.

Оплита ме в безличността си,

в мрежа от безсмислени игри.

И всеки следващ се загубва

в бездната, която ми остави,

в лабиринта от увяхнали мечти.

Аз съм от русалките, които

не плачат дори когато

стъпват в студения ти 

свят и ги боли, до полуда ги боли.

(Това е цената да си русалка 

когато обичаш принца, отреден

на друга.)
Всички моряци са просто заблуда,

принцът от приказката

си ти. 

© Недописана Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??