19 апр. 2017 г., 11:44

Морско утро 

  Поэзия » Пейзажная
799 1 0

                                                   Изгрев жълт и сякаш е рисуван,

                                                   чайка тъй чаровно прелетя,

                                                   лятно утро, пясък с вид жадуван,

                                                   като едно кокиче денят тук разцъфтя.

 

                                                   Морски шум как утрото разнася,

                                                   изгрев в синя жизненост как се потопи,

                                                   различни по динамика дванайсет часа,

                                                   чайка кацна и летен аромат отпи. 

 

                                                   Морско утро много ясносиньо,

                                                   яркост от небето и морето,

                                                   стига вече с залеза с цвят на вино,

                                                   този ден тъй ярък е пристигнал, ето.

 

                                                   Морско утро истинско и много кратко,

                                                   не е нужно да сме тъжни, спомен – продължение,    

                                                   денят е с цвят престъпно смайващ по-нататък,

                                                   на майката природа пленително решение.

 

                                                   Чайки, гларуси цвят хубав му придават

                                                   на града с трогване събуден,

                                                   куп погледи – крилете динамика създават,

                                                   мина млад мъж с тен шоколадов и очуден.

 

                                                   02.03.2017            

© Явор спасов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??